MANIFESTGALAN 2018

// januari 10th, 2018 //

När:
2 februari, 2018 kl. 19:00 – 23:59
2018-02-02T19:00:00+01:00
2018-02-02T23:59:00+01:00
Var:
Nalen
Regeringsgatan 74
111 39 Stockholm
Sverige

MANIFESTGALAN FIRAR 15-ÅRSJUBILEUM
Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister kontrakterade på oberoende skivbolag och är årets stora händelse i indiemusik-Sverige. Den femtonde upplagan av Manifestgalan äger rum 2 februari, traditionsenligt på anrika Nalen i Stockholm och då ska den bästa oberoende musiken som släppts under det gångna året hyllas. Årets Manifestgala leds av komikerduon Moa Lundqvist och Marcus Berggren.

Läs hela listan över nominerade på www.manifestgalan.se

Moa Lundqvist är komiker, radiopratare, satiriker, krönikor, DJ och poddare, ursprungligen från Umeå men har nu sin bas i Malmö. Du har till exempel hört Moa i program som Radio Liechtenstein, Tankesmedjan i P3 och”Motioner med Moa” samt podcasten ”Dilan och Moa” som hon har tillsammans med P3-kollegan Dilan Apak. Moa och Dilan inledde under 2015 ett samarbete där de satte upp två humorshower tillsammans – ”Den inre häxprocessen” samt ”Det nya tråkiga”. De har även vid en rad olika event DJ:at tillsammans, då under namnen ”DJ Nuonaffären” respektive ”DJ Marit Paulsen”. Tidigare arbetade Moa Lundqvist också som krönikör för ETC Malmö.

Marcus Berggren är en ståuppkomiker från Kungälv. Han är känd från bland annat humorpodden Tombola Podcast som han driver tillsammans med humorkollegan Carl Stanley. Han medverkar även i Tankesmedjan i P3. Utöver sitt medverkande i podden Tombola Podcast, är han även känd från sin blogg Comedy Gold. Han räds inte att döda allas darlings och är skribenten bakom det virala inlägget ”Nej out West” som publicerades i GP och Djungeltrumman. Tidigare har han även varit med och drivit podcasten GONZO och i somras hörde du honom som vikarierande programledare för Morgonpasset i P3.

LIVE UNDER MANIFESTGALAN 2018
DaCosta
Musiken var inte det helt självklara valet för DaCosta då han har haft en proffskarriär som hockeyspelare. Hockeyn tog honom från Flemingsberg utanför Stockholm till AIK och hela vägen till USA, Los Angeles och farmarligan till NHL och sedan tillbaka till AIK innan musiken tog över. Kärleken till musiken har dock hela tiden funnits där och efter att skridskorna lades på hyllan så har allt fokus legat på att skapa en karriär som artist.
DaCostas mål som artist är att sprida en positiv vibe, att få folk att dansa och att ha kul. Du hörde honom tillsammans med Malcolm B under 2017 med singeln YAMAHA som är precis en sån låt som ger en riktigt positiv vibe och är en adrenalinkick utöver det vanliga. Under hösten släppte han låten ”En sån” där han gästas av artistkollegan Blizzy.

Hanna Järver
På kort tid har Hanna Järver blivit en allt starkare lysande stjärna på den svenska pophimlen. Debut-EP:n Närke gav henne dubbla P3 Guld-nomineringar och ett SKAP-stipendium som kvitto på avtrycket hon gjort i svensk elektronisk popmusik. Nu är hon tillbaka med nya singel Manna Manna som är det första vi hör från ett debutalbum som väntas under våren 2018.
På nya singeln Manna Manna har artisten, låtskrivaren och producenten Hanna Järver utökat ljudbilden och låtit gitarrer och trummor ta större plats. Låten har en lekfull popproduktion med ett ordentligt driv som både bär Hannas särprägel och vidgar hennes sound ytterligare.

Rome Is Not A Town
Rome Is Not A Town från Göteborg debuterade 2015 med den ensidiga vinyl-7-an ”Stupid”, som följdes av fler singlar och EP:n “Careful Like You Cared”. Med sin larmiga indierock vann de snart över alla med hjärta för noisefyllda gitarrer och furiöst driv och debutalbumet “It’s a Dare” som utgavs i slutet av september 2017 hyllades i så väl nationell som internationell media.

OM MANIFESTGALAN
Manifest är ett musikpris som premierar svensk musik producerad på oberoende skivbolag. Manifestgalan gick första gången av stapeln 2003, i början tänkt som ett alternativ till Grammisgalan. Manifest är idag, 15 år senare, ett paraply för olika aktiviteter som involverar, stärker och lyfter fram svenska artister, musikbolag och producenter. Manifest skapades på initiativ av SOM, Svenska Oberoende Musikproducenter. SOM är en ideell förening som samlar nära 300 oberoende skivbolag och verkar för att tillvarata medlemmarnas intressen inom upphovsrättsliga frågor, utbilda, samt främja och stärka samarbetet mellan medlemmarna.

Utöver Manifestgalan arrangeras Manifestdagen med seminarier, Manifestgalans Musikvideopris samt Manifest On Tour som är en turnerade workshop vilken görs tillsammans med Sensus och Musikerförbundet.

Manifestgalan arrangeras av Svenska Oberoende Musikproducenter i samarbete med Sensus Studieförbund, SKAP, FST, United Screens, Bengans, Pistonhead Foundation, Fred Perry och Nalen.

Comments are closed.